Takže, máme chuť a máme peníze. Jsme ochotní složit tým, máme pár kamarádů, co nám to pomůžou utáhnout a neutichající entusiasmus a vidinu tvrdé práce před očima vidíme už z povinnosti. Pojďme se tedy podívat, v čem se dá dneska vydělat pěkný balík.
Stále je to tam
Na prvních místech se stále a neustále drží restaurace. Lidé chtějí jídlo, a chtějí víc, než smažený sýr a hranolky – chtějí něco nevšedního, něco nového, něco neotřelého, něco proměnlivého, ale také něco, co si bude držet standart třeba i 10 let. Chtějí zkrátka ten svůj podnik. Příkladem, že stále je co vymýšlet, nám může být třeba jedna portugalská restaurace, která doslova položila celou živnost na avokádu. Avokádové pokrmy jsou velmi oblíbené, zejména mezi mladou generací, protože avokádo, to je super alternativa k máslu a dá se z něj čarovat. A že jsou toho plné sociální sítě! Proto, pokud se rozhodnete otevřít si bar či restauraci, vsaďte na něco jiného než starou klasickou hospodu, starý guláš od neděle a jediné, na co utáhnete vařenou nudli, bude pivo. Experimentujte!
Automatizace, ano či ne?
Všichni řeší, komu robotizace a automatizace výroby vezme práci, komu ji zase dá, ale nikdo neřeší, že se na tom dá i dobře vydělat. Taková robotika, to je a BUDE hlavní kolotoč, na kterém se jednou povezeme všichni a proč nepřinést do českých zemí trochu moderna? Vysoké školy na to máme, spoustu dychtivých inženýrů a vědců také, tak proč toho nevyužít. Nebo můžete naopak dovést ze zahraničí – každý někde začíná. Ale dneska se mezi nekladou a člověk tomu ani rozumět moc nemusí, stačí mít jenom odvahu dojít za investorem či výrobcem a říct mu, že mu z těch jeho robotů uděláš senzaci.
Tradice, radost a dědictví
Dnes je velmi moderní hodit na sebe kroj, zatancovat si na pořádnou MUZIKU a zkrátka, vrátit se trošku v čase. A proč si na tom nezaložit živnost? Dejte dohromady pár zručných paní, co rády šijí či pečou nebo vaří anebo vyrábí (můžou to být samozřejmě i ozkoušení pánové!) a že to začneme dělat velkolepě a ve velkém – a všechno pojede do zahraničí! Pěkně za dolary nebo eura.
Pokud vás při čtení tohoto článku něco napadlo, určitě jenom dobře – dobrý živnostník, tj. základ každé fungující ekonomiky. A pamatujte, nebát se a nekrást! To říkal už Masaryk.